divendres, 14 d’abril de 2023
Consells Immobiliaris

Com estalviar en la factura de la llum a casa

Explorarem alguns dels millors consells per estalviar a la factura de la llum a casa. L'augment constant en el preu de l'energia i l'ús cada vegada més gran dels electrodomèstics han fet que les factures de llum siguin cada cop més altes.

Actualment, la factura de la llum a casa és una de les principals preocupacions de les llars. L'augment constant en el preu de l'energia i l'ús cada vegada més gran dels electrodomèstics han fet que les factures de llum siguin cada cop més altes. Afortunadament, hi ha alguns consells i trucs que et poden ajudar a reduir la factura de la llum a casa sense haver de renunciar al confort i la comoditat que et brinda l'ús de l'electricitat. En aquest article, explorarem alguns dels millors consells per estalviar a la factura de la llum a casa.

1. Fes servir bombetes LED

Les bombetes LED consumeixen molt menys energia que les bombetes incandescents o halògenes. Encara que el seu preu és més elevat, la seva durabilitat és molt més gran i, a llarg termini, estalviaràs a la factura de la llum.

2. Desconnecta els aparells que no facis servir

Encara que no ho creguis, els electrodomèstics a stand-by també consumeixen energia. Desconnecta els aparells que no facis servir, especialment els que tenen un pilot vermell o un led encès. Per facilitar la tasca, pots utilitzar regletes amb interruptor per desconnectar diversos electrodomèstics alhora.

3. Usa electrodomèstics eficients

 Els electrodomèstics amb etiqueta d'eficiència energètica A++ o A+++ consumeixen menys energia que els que tenen etiquetes de menys eficiència. Si necessites renovar algun electrodomèstic, opta pels més eficients.

4. Fes servir la rentadora i el rentaplats amb càrrega completa

Fes servir la rentadora i el rentaplats només quan estiguin amb càrrega completa. Si no tens prou roba o vaixella per omplir el tambor o la safata, espera a acumular més abans de posar-los en marxa.

5. Aprofita la llum natural

Aprofita al màxim la llum natural obrint cortines i persianes perquè entri la llum del sol a casa teva. D'aquesta manera, podreu estalviar en l'ús de la llum artificial.

6. Fes servir termòstats programables

Els termòstats programables et permeten controlar la temperatura de casa teva de manera eficient. Els pots programar perquè s'encenguin o apaguin automàticament quan estiguis fora de casa, o perquè s'ajustin a la temperatura que prefereixis en diferents moments del dia.

7. No tapis els radiadors

Els radiadors han d'estar lliures d'obstacles perquè l'aire circuli adequadament. Evita posar mobles o cortines davant seu, ja que això dificulta la circulació de l'aire calent.

8. Usa cortines i catifes

Les cortines i les catifes poden ajudar a mantenir la calor a casa. Fes servir cortines gruixudes a les finestres i col·loca catifes a terra per mantenir la temperatura ambient.  

En conclusió, estalviar a la factura de la llum a casa és possible seguint alguns consells i trucs. Usar bombetes LED, desconnectar els aparells que no facis servir, usar electrodomèstics eficients, aprofitar la llum natural, usar termòstats programables, no tapar els radiadors, usar cortines i catifes, són alguns dels millors consells per reduir el teu consum d'energia i estalviar en la factura de la llum a casa.


Centre de Negocis Pere III
Muralla Sant Francesc 49 1a planta Despatx 112
08241 – Manresa

info@signem.cat