dijous, 25 de maig de 2023
Consells Immobiliaris

El Govern llança un nou ajut per facilitar la compra d'habitatge a joves i famílies amb menors a càrrec seu.

El Govern ha aprovat una nova ajuda que permetrà accedir a la compra d'un habitatge sense la necessitat de comptar amb el 20% del valor com a entrada. Aquesta iniciativa cerca fomentar l'adquisició d'habitatges per part d'aquest grup de la població i facilitar-ne l'accés a la propietat immobiliària.

En una mesura destinada a alleujar la càrrega financera dels joves i les famílies amb menors a càrrec seu, el Govern ha aprovat una nova ajuda que permetrà accedir a la compra d'un habitatge sense la necessitat de comptar amb el 20% del valor com a entrada. Aquesta iniciativa cerca fomentar l'adquisició d'habitatges per part d'aquest grup de la població i facilitar-ne l'accés a la propietat immobiliària.

El pla, que s'implementarà a través de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), consistirà en l'activació d'una Línia d'Avals especial que donarà suport als préstecs hipotecaris per a joves menors de 35 anys i famílies amb menors a càrrec seu que en vulguin adquirir un habitatge. Aquesta mesura s’emmarca en l’estratègia del Govern per impulsar l’activitat del mercat immobiliari i oferir oportunitats d'accés a l'habitatge a sectors de la població que s’enfronten a més dificultats econòmiques.

La Línia d'Avals permetrà als beneficiaris accedir a un préstec hipotecari amb condicions més favorables, ja que l'ICO avalarà fins al 20% del valor de l'habitatge, fet que suposa una disminució significativa del risc per a les entitats financeres i, en conseqüència, la possibilitat d'obtenir millors taxes d'interès i terminis més flexibles. Això es tradueix en una reducció de la quantitat de diners que els joves i les famílies hauran d'estalviar prèviament per poder accedir a una hipoteca.

Amb aquesta mesura, el Govern busca promoure la inversió al sector immobiliari, estimular l'activitat econòmica i, alhora, garantir el dret a un habitatge digne per als ciutadans. A més, es pretén incentivar l'estalvi i la planificació financera responsable entre joves i famílies, oferint una alternativa realista i assolible per accedir a la compra d'un habitatge.

S'espera que aquesta nova ajuda tingui un impacte significatiu al mercat immobiliari, estimulant la demanda i generant oportunitats tant per als potencials compradors com per al sector de la construcció i el desenvolupament d'habitatges. El Govern continuarà treballant en la implementació de polítiques que promoguin la igualtat d'oportunitats en l’accés a l’habitatge i el benestar de la població.

Si ets jove o tens una família amb menors al teu càrrec i estàs interessat a adquirir un habitatge, aquest nou ajut podria obrir-te les portes cap al teu somni de ser propietari. Estigues atent a les properes actualitzacions de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per obtenir més informació sobre els requisits i les condicions d'aquesta Línia d'Avals.

Centre de Negocis Pere III
Muralla Sant Francesc 49 1a planta Despatx 112
08241 – Manresa

info@signem.cat